Sanitat licita les obres d’ampliació, reforma i millora del centre de salut de Petrer II per un import de 4.7 milions d’euros

Després de l’ampliació, el centre comptarà amb 12 consultes de medicina de família i comunitària en comptes de les 6 consultes actuals.

Es millorarà el punt d’atenció continuada amb l’ampliació de dues consultes.

El termini dexecució de les obres és de 19 mesos i suposarà una ampliació del centre de 1.611.26 m2.

València – La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha publicat a la Plataforma de Contractació la licitació de les obres d’ampliació, reforma i millora del centre de salut Petrer II per un import de 4.760.942,56 euros.

Aquestes obres permetran augmentar la superfície del centre en 1.611,26 m2, i dur a terme una reforma integral de les instal·lacions actuals, que compten amb una superfície de 911 m2. Per tant, suposaran una millora dels serveis assistencials que s’ofereixen actualment a la població de Petrer i incrementaran les prestacions sanitàries.

Actualment, el centre de salut de Petrer II, que depèn del departament de salut d’Elda i està ubicat al carrer Jardins del Rei Joan Carles I, atén una població assignada de 16.539 persones. L’increment de població produït en els darrers anys, i la previsió que continuarà augmentant en tractar-se d’una zona en desenvolupament urbanístic constant, ha portat la Conselleria de Sanitat a la necessitat de millorar la prestació assistencial en aquest municipi.

Així, el projecte contempla l’increment de les consultes de medicina de família i comunitària que passaran de les sis consultes actuals a comptar amb un total de 12 consultes. A més, el Punt d’Atenció Continuada (urgències) es millorarà amb l’ampliació de dues consultes.

D’altra banda, les obres permetran dur a terme una ampliació de l’àrea d’admissió i remodelació del servei d’extraccions, tractaments i cirurgia menor, i està previst incorporar-hi espais adequats destinats al Suport Vital Bàsic (SVB).

Així mateix, el centre de salut Petrer II comptarà amb noves prestacions assistencials, com ara el nou servei de Salut Mental, dotat d’una àrea de psiquiatria, psicologia i infermeria. A més, s’hi incorporarà una àrea de maternitat amb una consulta per a llevadora, una sala d’educació maternal i gimnàs per facilitar la preparació al part.

D’altra banda, el projecte també contempla un increment dels despatxos destinats per als serveis administratius de direcció mèdica i d’infermeria, així com la creació de dues aules de docència per a intervencions grupals i per a la formació del personal sanitari.

El termini dexecució de les obres està previst que sigui de 19 mesos. En aquest sentit, el projecte s’ha dissenyat per dur a terme les obres en dues fases, de manera que el centre pugui romandre en funcionament durant la seva durada sense detriment de la salut i seguretat dels pacients.

Així, en una primera fase s’executarà l’obra d’ampliació, i posteriorment, es realitzarà el trasllat de personal i equips assistencials perquè, un cop posats en funcionament, s’iniciï l’obra de reforma de les instal·lacions actuals. Finalment, es farà l’obra per connectar el centre actual amb la zona ampliada.

Related posts

Leave a Comment

Verified by MonsterInsights