La Generalitat transfereix 16 milions d’euros per a sistemes de drenatge i retenció d’aigües pluvials a tots els ajuntaments del Baix Segura

Arcadi España destaca “la necessitat d’invertir més i d’ordenar el territori de manera dialogada per ser més forts davant d’episodis de pluges torrencials”.

27 municipis del Baix Segura empraran l’import d’aquestes ajudes per executar un total de 46 actuacions.

València – El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi Espanya, ha anunciat a Rafal que la Generalitat ja ha transferit les ajudes de 16 milions d’euros per a sistemes de drenatge i retenció d’aigües pluvials als ajuntaments de la Vega Baixa, emmarcades al Pla Vega Renhace.

“es fa un pas important, es comença a materialitzar la inversió de 16 milions euros de la Generalitat al Baix Segura, que s’han transferit ja a tots els ajuntaments, per fer actuacions que protegeixin la zona davant de propers episodis de pluja, com a sistemes de drenatge i retenció d’aigües pluvials”, ha explicat Arcadi España.

Així mateix, el portaveu d’Obres Públiques ha incidit durant la seva visita a Rafal en la importància de continuar actuant “en dos àmbits fonamentals per al desenvolupament econòmic del Baix Segura; cal més inversió i, a més, ordenar el territori de forma dialogada, per a ser més forts davant d’episodis torrencials que puguin passar a la comarca”.

“La Vega Baja és una comarca fonamental per a la Comunitat Valenciana, que durant molts anys no ha rebut les inversions necessàries”, ha assegurat el conseller que, alhora, ha destacat l’esforç inversor de la Generalitat a la zona. “Després de la DANA, els veïns i veïnes de la zona i les administracions hem après que cal invertir de forma contundent per prevenir, en la mesura que sigui possible, els efectes de les pluges torrencials, alhora que es potencia l’economia i es contribueix a generar ocupació”.

Així s’ha pronunciat el titular de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat després de mantenir una reunió de treball amb l’alcalde de Rafal, Manuel Pineda, el comissionat del Baix Segura i director de Vega Renhace, Antonio Alonso i el sotssecretari de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rafa Briet, en què ha detallat el projecte en què s’invertirà l’ajut rebut per aquest ajuntament, que pujarà a 400.000 euros.

Amb el conjunt d’ajuts de 16 milions d’euros, l’Executiu autonòmic posa a disposició dels municipis del Baix Segura un instrument addicional per, a més de millorar la seva capacitat de resposta davant de nous episodis de pluges torrencials, promoure la generació d’ocupació i la recuperació econòmica i social de la comarca. En total se’n beneficiaran 27 municipis de la comarca amb un conjunt de 46 actuacions diferents.

Inversió a Rafal

En concret, a Rafal s’ha presentat el projecte per executar un col·lector de sortida de la xarxa de drenatge del Polígon Industrial i per implantar una xarxa de col·lectors d’aigües pluvials als carrers Hermanos Rodríguez, Doctor Antonio Mazón i carrer de la Hispanitat fins a la bassa de retenció a ubicar a la parcel·la sud del Polígon Industrial de la localitat.

Per a l’alcalde de Rafal, Manuel Pineda, “és fonamental disposar en aquests moments de 400.000 euros amb l’objectiu d’evitar, en la mesura que sigui possible, que es produeixin situacions amb conseqüències tan greus com les patides al nostre poble ia la Vega Baixa durant la DANA”.

El municipi compta amb un Pla d’Actuació Municipal davant del Risc d’Inundacions (PAM INUNDA), emmarcat al Pla Territorial Municipal davant d’Emergències (PTM). Aquest pla té com a finalitat aconseguir la màxima protecció per a totes les persones, els béns i el medi ambient del terme municipal.

Related posts

Leave a Comment

Verified by MonsterInsights