Ximo Puig destaca el compromís de Labora per oferir un accés ‘personalitzat i en igualtat de condicions’ al servei d’ocupació a tota la Comunitat Valenciana.

El president de la Generalitat ha visitat un dels autobusos del nou servei itinerant de Labora.

Destaca que el nou servei suposa un “canvi de paradigma” en el model d’atenció que arribarà als municipis amb menys població.

València. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat l’aposta de Labora per oferir un servei personalitzat i en igualtat de condicions per facilitar l’accés a l’ocupació a tot el territori de la Comunitat Valenciana, a través de les noves oficines itinerants.

Així ho ha manifestat durant la visita a un dels dos autobusos que constitueixen el nou servei Espai LABORA Mòbils, en què també han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius , Comerç i Treball, Rafa Climent.

Segons ha explicat el president, es tracta d’un “canvi de paradigma” del servei públic d’ocupació, que arribarà a qualsevol part del territori per tal de “servir d’intermediari entre les empreses i els treballadors perquè els aturats tinguin l’oportunitat de treballar”.

Així mateix, Ximo Puig ha qualificat els nous punts mòbils de “servei dinàmic” que arribarà on no hi hagi oficina Labora per “personalitzar l’atenció”, cosa que ha posat en valor davant de l’antic sistema del qual ha assegurat que era “excessivament burocratitzat”.

Els punts mòbils recorreran 212 municipis i 11 campus universitaris, adherits al conveni subscrit entre Labora i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, per informar i assessorar persones aturades. D’aquesta manera garantiran l’accés en igualtat de condicions a les persones aturades a municipis amb menys població, trencant barreres territorials i tecnològiques.

En concret, començaran el recorregut el proper 7 de gener i finalitzaran el 20 d’agost. Durant aquest període, un dels autobusos recorrerà les poblacions del nord de la província de València i la província de Castelló i l’altre, els municipis del sud de la província de València i la província d’Alacant.

L´horari de funcionament d´aquests espais serà de 10 a 18 hores de manera ininterrompuda i de dilluns a dissabte. Mitjançant sessions grupals i individuals s’oferirà informació i es duran a terme activitats, a més d’explicar l’ús de l’aplicació informàtica de LABORA, l’app i les possibilitats que aquestes eines ofereixen, incidint especialment al servei d’orientació

Els Espais Labora remetran un sms a les persones inscrites als seus centres i que siguin residents en aquelles poblacions que vagin a visitar, informant-los de la seva arribada perquè puguin acostar-se a conèixer aquesta iniciativa.

Related posts

Leave a Comment

Verified by MonsterInsights