Mollà afirma que Pedreguer és un ‘bon’ exemple que ‘la recollida porta a porta de residus és viable a municipis de més de 5.000 habitants’

El municipi de La Marina Alta ha augmentat del 20% al 66% la retirada de residus en origen des de la seva implantació a l’agost.

Pedreguer és el primer ajuntament valencià que implanta la recollida selectiva de productes de cel•lulosa, com bolquers i altres productes d’higiene personal.

València – La consellera d’Agricutura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha assegurat que Pedreguer és un bon exemple que “la recollida selectiva de residus porta a porta és viable a municipis de més de 5.000 habitants”.

Pedreguer, amb una població de prop de 7.700 habitants i una important població estacional a l’estiu, va iniciar el mes d’agost passat un sistema de retirada porta a porta que li ha permès augmentar del 20% al 66% la recollida selectiva en origen.

Mollà, acompanyada de la secretària autonòmica de Transició Ecològica, Paula Tuzón, i el director general de Qualitat i Educació Ambiental, Joan Piquer, ha visitat l’Ajuntament de Pedreguer, on l’alcalde, Sergi Ferrús, i altres membres de la Corporació i l’empresa concessionària, han explicat els detalls de la implantació del sistema porta a porta.

La recollida porta a porta implantada a Pedreguer inclou, per primera vegada en un municipi valencià, la retirada selectiva de productes de cel•lulosa com bolquers i altres productes d’higiene personal que evita que aquests materials acabin als abocadors.

Per a la consellera de Transició Ecològica, Pedreguer se suma al costat de Banyeres de Mariola, Gata de Gorgos, Orba, la Mancomunitat de Municipis de la Ribera i altres ajuntaments que ja estan implementant mesures, a la recollida selectiva porta a porta. Mireia Mollà ha reconegut també l’esforç dels educadors ambientals als municipis. Un esforç al qual s’han sumat amb la conselleria les diputacions de València i Castelló, que han aportat més de 50 educadors als municipis de les seues províncies.

En aquest context, la responsable del departament de Transició Ecològica ha recordat que el Consell va aprovar la setmana passada una línia d’ajut econòmic al Consorci de Residus A1 del Campello de 6,5 milions d’euros que reconeix l’esforç que els municipis de la Marina Alta, La Marina Baixa i el municipi del Campello estan realitzant en la gestió i en la millora de les seves instal•lacions.

“Ens fan falta models valents, rendibles i extrapolables com l’implantat a Pedreguer”, ha continuat Mollà, “perquè la planta de tractament ha de ser el darrer recurs de recuperació de materials”. La consellera ha demostrat el compromís de la Conselleria i el Govern valencià amb l’economia circular i la separació selectiva de residus porta a porta.

Related posts

Leave a Comment

Verified by MonsterInsights